Ana içeriğe atla

Nitelikli

Köpek Eğitimi Şile

  Köpek Eğitimi Şile     Tarih boyunca insanların en yakın dostu ve en uyumlu arkadaşı olarak kendine önemli bir yer edinen köpeklerin de ihtiyaçları vardır. Her canlı gibi doğal ortamına yaşayabilen bir tür iken insanlar tarafından evcilleştirilmeleriyle birlikte doğal koşulların da değişmesi hayatta kalmalarını zorlaştırmaktadır. İstanbul’un en çok hayvan sever insanlarının bulunduğu yerde Köpek Eğitimi Şile en yakın köpek eğitimi dostlarımıza daha iyi yaşam koşulları sunmak için çalışmaktadır. Köpeklerin sağlık, barınma gibi ihtiyaçlarının yanında türlerine özgü eğitim almaları da gerekmektedir. Bu eğitime ne kadar erken başlanırsa o kadar hızlı sonuç almak mümkündür. Her halükarda yaşı kaç olursa olsun köpekler eğitime oldukça hızlı cevap verebilmektedir.     Köpek sahiplerinin dikkat etmeleri gereken ilk konu düzendir. Oldukça düzenli bir hayatı arzulayan köpek içgüdüsü sebebiyle kendi düzenini oluşturmaya yönelir. İnsan ailesinin düzeni belirginleşirse bu düzene ayak uydururlar

Köpek Oteli Eyüp

 

Köpek Oteli Eyüp 

 

 Dünyamızda insanlarla birlikte yaşayan çeşitli canlılar vardır. Dünya üzerinde yaşam formunu devam ettiren insanlar, hayvanlar, bitkiler ve mikroorganizmalar mevcuttur. Zaman içerisinde insanlar, hayvanlar ve bitkiler ile ilgilenmişlerdir.  

 

 İnsanlar kendi yaşamlarının içerisinde hayvanlara da bitkilere de yer vermişlerdir. Evlerinin bir köşesinde bir saksı içerisinde bitki veya balkonlarında besledikleri bir hayvandır. İnsanların tercihlerine göre farklılık göstermekte ve yaşam formu yaşam alanlarımıza kadar girmektedir. İnsanların en yakın ilgi gösterdikleri köpek eğitimi canlılar ise hayvanlardır. Zaman içerisinde evcilleştirilmiş hayvanlar yaşam formumuzun içine dahil edilmiştir. Söz konusu hayvanlardan en çok tercih edileni köpeklerdir. Köpekler çeşitli ırklara ayrılmakta ve boyutları ile bakımları farklılık göstermektedir. 

 

Köpeklerin bakımları son derece titiz ve özenli yapılmalıdır. Hayvanların bu kadar yaşam formuna dahil edilmesi bazı önlemler alınması için bir etken olmuştur. Köpeklerin bakımları yapılırken cinslerine göre davranılmalıdır. Bazı köpekler zararsız bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmekte iken bazıları son derece saldırgan olabilmektedir. Saldırgan olan köpeklerin denetimi ve gözetimi özenle yapılmalıdır. Saldırgan olsun veya olmasın kesinlikle tüm aşıları zamanında yapılmalı ve sürekli olarak veteriner kontrolüne götürülmelidir. Son zamanlarda dünyamızda yaygın olan virüs salgınları bizleri etkilediği gibi köpekleri de etkilemektedir. Kişilerin yoğun olarak faaliyet gösterdiği merkezlerde bu bakımları daha hassas bir şekilde uygulanması son derece önemlidir. Kişiler kaldıkları merkezlerde sorunlarla karşılaşmakta ve sıkıntılar çekmektedir.  

 

Apartmanlarda bakımı yapılmaya çalışılan köpeklerden bazı apartman sakinleri rahatsız olabilir. Bu noktada son zamanlarda devreye giren köpek otelleri ön plana çıkmıştır. Kişiler iş hayatına katıldıkları sırada bu canlıların bakımlarını takip etmesi son derece güçtür. İşte tam bu sırada köpek evleri devreye girmektedir. İnternet sitelerinde KÖPEK OTELİ EYÜP diye arama yaptığımızda çeşitli firmalar ile köpek oteli karşılaşırız. Bu firmalar arasında insanlar tercih haklarını kullanmakta ve taleplerini işleme koymaktadırlar. Firmalar kendi içerisinde farklılık gösterebilir. Kendi iç sistemlerinde çeşitli etkinlikler düzenleyebilir ve kişileri kendi firmalarını tercih etmeleri konusunda yönlendirebilirler. Köpek sahipleri bu konuda tercihini yaparken dikkat ettiği en önemli husus güvendir. Yıllardır baktıkları ve ilgilendikleri köpeklerinin bir başkasına emanet etmeleri zordur. İşte burada en önemli husus güvendir. Köpek sahibi karşısındaki firmayı güvende bulursa bunu derhal değerlendirir ve gönül rahatlığı ile köpeğini bu otellere verebilir.  

 

Söz konusu köpek köpek pansiyonu otelleri geniş ve ferah olmalıdır. Köpeklerin küçük odalara veya kısıtlı mekânlara hapsedilmesi son derece olumsuz bir etki bırakabilir. Köpekler özgür hayvanlardır. Özgür olan hayvanların küçük ve dar alanlara konulması son derece yanlıştır. Firma sahipleri bu davranışlardan kaçınmalı ve bu hususu dikkate almalıdır. Son zamanlarda açılan firmalar daha özverili çalışmaktadırlar. Etkinlikler, oyunlar ve beslenme sistemleri ile fark yaratmaya çalışmaktadırlar. Kişilerin sahip oldukları köpek cinsine göre eğitimler verilmekte ve beslenmeleri ona göre düzenlenmektedir. Köpeklere ne kadar ilgi ve alaka gösterilirse köpeklerin insanlara karşı güveni o derece artar.  

 

Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus sürebilir bir eğitim sistemidir. Bu sistemler ne kadar işleme koyulursa köpek otelleri ile köpek sahipleri o kadar bir birine güven duyar. Köpek sahipleri gün boyunca köpek otellerini arayabilmeli ve bilgi alabilmelidir. Köpek sahiplerine verilen bilgilerin doğruluğu önemlidir. Köpek sahipleri emanet ettikleri köpeklerinin durumlarını kontrol etmeyi talep eder. İşte tam da bu noktada köpek otelleri sahipleri bu talebi ön planda tutmaktadır. Son zamanlarda sayıları hızla artan köpek otelleri köpek sahiplerinin tercihlerini etkilemektedir. Tercih ne kadar çok olursa rekabet bir o kadar hızla artar. Rekabet verilen hizmetlerin kalitesinin artmasında en önemli etkendir. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar

köpek eğitimi köpek oteli pet taksi