Nitelikli

Köpek Eğitimi Şile

 

Köpek Eğitimi Şile 

 

Tarih boyunca insanların en yakın dostu ve en uyumlu arkadaşı olarak kendine önemli bir yer edinen köpeklerin de ihtiyaçları vardır. Her canlı gibi doğal ortamına yaşayabilen bir tür iken insanlar tarafından evcilleştirilmeleriyle birlikte doğal koşulların da değişmesi hayatta kalmalarını zorlaştırmaktadır. İstanbul’un en çok hayvan sever insanlarının bulunduğu yerde Köpek Eğitimi Şile en yakın köpek eğitimi dostlarımıza daha iyi yaşam koşulları sunmak için çalışmaktadır. Köpeklerin sağlık, barınma gibi ihtiyaçlarının yanında türlerine özgü eğitim almaları da gerekmektedir. Bu eğitime ne kadar erken başlanırsa o kadar hızlı sonuç almak mümkündür. Her halükarda yaşı kaç olursa olsun köpekler eğitime oldukça hızlı cevap verebilmektedir. 

 

Köpek sahiplerinin dikkat etmeleri gereken ilk konu düzendir. Oldukça düzenli bir hayatı arzulayan köpek içgüdüsü sebebiyle kendi düzenini oluşturmaya yönelir. İnsan ailesinin düzeni belirginleşirse bu düzene ayak uydururlar. Sağlıklı yaşamlarının ilk aşaması budur. Düzenli beslenme, barınma ve tuvalet ihtiyacının giderilmesidir. Bu düzen sağlandıktan sonra diğer tüm eğitimler daha konforlu bir hayat içindir. Köpek Eğitimi Şile köpeğinizin size uygun bir düzene alışması için çalışmaktadır. Belirlediğiniz sisteme uygun şekilde temel ihtiyaçlarının giderilmesi hakkında program oluşturulur. Köpeğin türü, ırkı ve cinsine uygun şekilde bir sistemin oluşturulması sağlanır. 

 

 Sizin yaşantınıza uygun şekilde sizlerle görüşerek çalışmalara başlanır. Köpeklerin eğitiminin en önemli aşamalarından bir diğeri de köpek sahibiyle birlikte yapılan çalışmalardır. Böylece sürü liderinin köpek oteli belirlenmesi sağlanır. Bilindiği gibi köpekler birer sürü hayvanıdır. Sürü lideri bulunmazsa bu göreve içgüdüsel olarak kendileri geçer. Ancak başarılı bir sürü liderinin de üyesi olmaya hazırdırlar. Köpek Eğitimi Şile çalışanları bu sürünün liderinin belirlenmesi hakkında oldukça dikkatli çalışmaktadır. Köpek sağlığı ve psikolojisinden anlayan, alanında deneyimli, konusunda uzman personelimiz sizlere ve çevremize daha iyi yaşam koşulları sağlanması için çalışmaktadır. 

 

Köpek Eğitimi Ne Zaman Başlar? 

 

Eğitimin yaşı yoktur. Her zaman başlayabilir. Uyumlu bir içgüdüsel özelliğe sahip köpeklerin her zaman eğitilebilir oldukları bilinmektedir. Ancak ne kadar erken düzenli eğitime başlanırsa elbette o kadar hızlı gelişme kaydedilir.Köpekler doğumdan itibaren eğitime başlar. Her canlı gibi annesi tarafından eğitilir. Sütten kesildikten sonra insan ailesine katılır. Burada barınma, yeme içme ve tuvalet eğitiminin yavruyken verilmesi gerekir. Düzenli bir sistemin oturması ve başlatılması için hemen hareket edilmelidir. 

 

 Köpek Eğitimi Şile yavru köpek eğitimi de vermektedir. Temel eğitimlerin süresi cins, tür ve karaktere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak oldukça temel komutlarla ihtiyaçların giderilmesi erken dönemde verildiğinde itaat eğitimi ve mesleki eğitimler konusunda daha hızlı ilerleme kaydedilmektedir. Yavru köpek eğitimleri farklılıklar gösterse de uzmanlarımız ve veterinerlerimizin köpek pansiyonu kontrolünde oldukça başarılı sonuçlar alınmaktadır. Köpeğinizin sizinle yaşamaya başladıktan sonra temel eğitimleri alması oldukça verimlidir. Böylece aile içinde yaşayan diğer bireylere yaklaşımları daha olumlu ve geliştirici olmaktadır. 

 

Köpek eğitimleri sırasında sahiplerin de bulunması oldukça tercih edilmektedir. Diğer aile bireylerinin de bulunması eğitimi izleme ve eğiticiden öğrenilecek birçok pratik bilginin kazanılmasını sağlamaktadır. Böylece komutlar konusundaki karışıklıkların da önüne geçilmektedir. Köpek Eğitimi Şile eğitmenleri sizlerin isteğine ve koşullarına bağlı olarak merkezde de eğitim verebilmektedir. Ancak köpeğin yaşadığı ortamda eğitilmesi oldukça verimlidir. Kuralların oluşması ve belirlenmesi hakkında birlikte çalışılması daha olumlu sonuç vermektedir. Köpeklerin böylece çiftlikte ya da yaşadığı ortamda kuralların aynı olduğunu algılaması sağlanmaktadır. Köpeklerin türü, cinsi ve karakter özelliklerine bağlı olarak belli iş kolları için eğitilmeleri de mümkündür. Bu eğitimler genellikle rehabilitasyon, engelli yardımcısı, arama kurtarma, koruma, bekçilik gibi belli başlı mesleki becerilere yönelik olmaktadır.  


Yorumlar

Popüler Yayınlar